Dinozaurii s-au transformat in pasari – studiu

Dinozaurii s-au transformat in pasari - studiu
Dinozaurii s-au transformat in pasari – studiu

Dinozaurii ar fi evoluat catre dimensiuni mai mici si in decurs de 50 de milioane de ani s-au transformat in pasari, releva un nou studiu.

Dinozaurii theropozi erau in general carnivori si nu puteau zbura. Noul studiu examineaza mai multe tipuri de dinozauri, in incercarea de a stabili daca exista modele de evolutie, scrie techtimes.com.

Au fost analizate peste 1.500 de trasaturi anatomice, pentru a determina evolutia speciilor. Oamenii de stiinta au descoperit ca theropozii au fost singurii care au continuat sa evolueze catre forme mai mici.

“Acesti stramosi ai pasarilor au evoluat catre noi adaptari, precum pene, aripi, de patru ori mai repede decat alti dinozauri”, spune paleontologul Darren Naish, de la Universitatea Southampton.

“Pentru ca erau mai mici si mai usori in teritoriul gigantilor, pentru ca se adaptau anatomic rapid, acesti stramosi ai pasarilor au avut noi oportunitati, precum capacitatea de a se urca in copaci si de a zbura. In cele din urma, aceasta flexibilitate a evolutiei le-a ajutat pe pasari sa supravietuiasca impactului cu meteoritul ce a distrus toate rudelelor, dinozauri”, explica si Michael Lee, de la Universiattea Adelaide.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente