Tara in care mergi la puscarie pentru cultivarea de OMG-uri

Tara in care mergi la puscarie pentru cultivarea de OMG-uri
Tara in care mergi la puscarie pentru cultivarea de OMG-uri

Inca o tara europeana interzice cultivarea de organisme modificate genetic (OMG-uri), alaturandu-se astfel celor 14 natiuni la nivel global care au spus nu acestor practici (9 sunt din Europa). Italia nu doar ca interzice plantarea de culturi modificate genetic, dar a impus si amenzi usturatoare in cazul in care depisteaza fermieri care nu se conformeaza acestei decizii. Un fermier care cultiva OMG-uri risca inchisoarea de la 1 la 3 ani sau o amenda de pana la 30 000 de euro, scrie nutritie.restomania.ro.

Politicienii italieni au cedat astfel presiunii publicului, care a cerut in repetate randuri mentinerea calitatii in agricultura si alimentatie, protejarea mediului inconjurator si a sustenabilitatii agriculturii. Vocea poporului s-a impus in Italia, iar politicienii au trebui sa voteze interzicerea organismelor modificate genetic. In Romania de exemplu, cultivarea plantelor modificate genetic nu este interzisa si nu exista o dezbatere reala in acest sens.

Daca Uniunea Europeana va avea insa in cativa ani o politica comuna in acest sens, Romania va fi nevoita sa respecte legislatia europeana si sa reglementeze si ea cultivarea de organisme modificate genetic. Bulgaria, pe de alta parte, a interzis de bunavoie cultivarea de OMG-uri.
Dupa cum se observa in aceasta harta, Italia nu este singura din Europa care se gandeste la sanatatea populatiei si a spus “nu” intereselor marilor corporatii producatoare de seminte modificate genetic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente