Luna Plantarii Arborilor – Directia Silvica Sibiu planteaza puieti de 1,508 milioane de lei

Directia Silvica Sibiu planteaza
Directia Silvica Sibiu planteaza

Luna plantarii arborilor reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente silvice si ecologice pentru slujitorii padurilor sibiene. Aceasta sarbatoare – afirma directorul Directiei Silvice Sibiu, ing. Ioan Terea – isi are inceputul in anul 1872, cand a fost organizata prima sarbatoare a sadirii arborilor in SUA. In Romania, actiunea a debutat oficial in anul 1902, fiind organizata de Spiru Haret, ministrul Cultelor si Instructiei Publice, sub denumirea de „Sarbatoarea Sadirii Arborelui”. Mult mai tarziu, prin „Declaratia de la Paris”, ocazionata de cel de-al X-lea Congres Forestier mondial din 1991, s-a con­turat conceptul de dezvoltare durabila a padurilor. An de an, acest concept a prins contur clar printr-o activitate de exploatare forestiera judi­cioasa, astfel incat taierea arborilor se face acum pla­nificat, in relatie directa cu masurile de refacere a padu­rii si a functiilor sale, a mai declarat directorul Terea.
Pentru campania 2013, in cadrul Lunii Plantarii Arborilor, Directia Silvica Sibiu, in colaborare cu primariile si Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu va planta 1,508 milioane puieti, din speciile molid, gorun, salcam etc.
„Vom efectua lucrari de impaduriri integrale pe 211 hectare, din care 164 ha in padurile de stat si 47 ha in padurile private, administrate de Directia Silvica Sibiu. De asemenea, vom efectua lucrari de completari in plan­tatii pe 109 ha, din care 64 ha apartin Fondului Forestier de Stat, 28 ha apartin primariilor si 17 ha repre­zinta terenuri degradate preluate de noi”, a precizat directorul Ioan Terea.
Fondurile necesare aces­tei campanii sunt in valoare de 1,537 milioane lei si provin din fonduri de conservare (1,488 milioane lei) si fonduri bugetare (49 mii lei). Se anunta, asadar, o campanie dinamica in care vor fi implicate mai multe echipe de muncitori specializati in platarea arborilor, impreuna cu persoanlul silvic din cadrul celor 8 ocoale silvice ale DS Sibiu, cu elevii si pensionarii silvici din judet.
Trebuie remarcat faptul ca in pepinierele proprii ale Directiei Silvice Sibiu, pentru aceasta campanie au fost produsi 2,005 milioane puieti forestieri, cu un excedent de 497 mii bucati, care se afla la dispozitia RNP – Romsilva. Vom reveni..

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente