Discutiile despre sex protejat previn efectul de sera

Robert Engelman, director de programe la Worldwatch Institute din Washington, este de parere ca mijloacele de contraceptie impiedica incalzirea globala.

Facem sex de aproape 215 milioane de ori pe zi, asa ca nu trebuie sa ne mai rusinam sa vorbim despre asta, spune Engelman, specialist in probleme de mediu, in cartea sa “More: Population, Nature and What Women Want” (“Mai mult: Populatie, natura si ce vor femeile”).

Dar ce legatura are sexul cu incalzirea globala? Pai are, pentru ca asa apar in fiecare an circa 78 de milioane de noi homo sapiens pe Terra. Asadar, daca s-ar vorbi mai mult despre mijloacele contraceptive, nu s-ar mai naste atatia oameni pe care planeta trebuie sa ii sustina.

Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, Engelman declara: “Nu ne-am confrunta cu aceasta schimbare climaterica ce ar putea avea efecte catastrofale, daca nu ar trebui sa hranim o populatie atat de numeroasa”. In plus, spune el, trebuie sa actionam rapid, dar cu multa prudenta. Iar primul pas este sa vorbim despre… sex protejat.

Sursa: PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente