Doctorii prevad o catastrofa medicala mondiala

Un numar de optsprezece organizatii profesionale din domeniul medical au avertizat Natiunile Unite ca esecul stabilirii unui nou acord cu privire la normele climatice ar putea duce la o catastrofa medicala mondiala.poluare

Reprezentantii organizatiilor profesionale i-au incurajat pe medici sa preia initiativa in problema climei, deoarece locuitorii tarilor sarace din zona tropicala vor suferi cel mai mult de pe urma schimbarilor climaterice. Totusi, exista si aspecte pozitive ale modificarii conditiilor climatice. Acestea sunt purificarea aerului si popularizarea unui regim de hrana mai sanatos.

In luna decembrie a acestui an va avea loc un summit al Natiunilor Unite la Copenhaga, in cadrul caruia ar trebui sa fie semnat un nou acord pe teme climatice. Acest nou tratat ar urma sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto. Pana acum, dezbaterile preliminare nu au adus o reteta clara a viitorului acord international. Membrii Natiunilor Unite nu au cazut inca de acord asupra unui prag de reducere a gazelor cu efect de sera si nici a metodelor de finantare a masurilor de reducere a impactului climateric al activitatilor umane in tarile sarace.

“Exista un pericol real ca politicienii sa nu ajunga la o decizie, chiar in aceste vremuri foarte grele pentru economie. Daca raspunsul reprezentantilor lumii politice nu este consistent, consecintele pentru situatia medicala mondiala ar putea fi catastrofale”, au scris reprezentantii a optsprezece organizatii profesionale legate de domeniul medical intr-o scrisoare deschisa prezentata in doua publicatii de specialitate din Marea Britanie.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente