Doi fizicieni vor sa construiasca inventia lui Nicola Tesla

0
564
Doi fizicieni vor să construiască invenția lui Nicola Tesla
Doi fizicieni vor sa construiasca inventia lui Nicola Tesla
Doi fizicieni vor sa construiasca inventia lui Nicola Tesla

Povestea lui Nicola Tesla, celebrul inventator de origine sarba, a ajuns legendara prin ideile sale vizionare care promiteau comunicatii si energie electrica wireless. In plina epoca dominata insa de modelul Thomas Edison, doi cercetatori vor sa reinvie planurile lui Tesla si sa construiasca prototipul turnului Wardenclyffe (foto) conceput de savantul sarbo-american, folosind tehnologiile moderne.

Planetary Energy Transmitter este numele proiectului pentru care cei doi organizeaza acum o campanie de crowdfunding, unde isi propun sa stranga 800.000 de dolari, ca sa continue cercetarile lui Tesla in materie de transmitere wireless a energiei. Daca prototipul turnului Wardenclyffe va ajunge realitate si se va dovedi functional, va putea fi posibila “transmiterea unor cantitati uriase de energie pe orice distante – instantaneu, sigur si fara pierderi,” arata initiatorii ambitiosului proiect.

“Nicola Tesla ne-a lasat o descriere foarte detaliata a designului pentru sistemul sau de transmitator si pentru principiile fizice prin care acesta opereaza. Suntem un grup de fizicieni, cu specializari diferite, dar legate de ceea ce numim Sistemul Energetic Global. Am derulat o expertiza stiintifica foarte temeinica a lucrarilor lui si am ajuns la concluzia ca Tesla se afla pe calea cea buna,” spun Leonid Plekhanov si Serghei Plekhanov, initiatorii proiectului Transmitatorului Planetar de Energie.

Daca cei doi reusesc sa-si duca la bun sfarsit proiectul si daca acesta din urma se va dovedi functional, s-ar putea ca intregul glob sa fie alimentat din surse de energie regenerabila, cum sunt energia solara sau eoliana, atata vreme cat, desigur, ar fi construita la scara globala si infrastructura de transmitere wireless a energiei. “Ce inseamna, mai precis, asta? Inseamna o sursa inepuizabila de energie pentru toata umanitatea. De fapt, in acest moment exista o sursa inepuizabila de energie. Soarele. Dar daca amplasam baterii solare pe o suprafata de 100.000 de kilometri patrati de desert, atunci toata lumea ar avea destula energie,” mai arata cei doi fizicieni.

Anul trecut, o alta campanie de crowdfunding a reusit sa obtina 1,3 milioane de dolari pentru infiintarea unui muzeu destinat lui Nicola Tesla. Astfel, intentia de a construi un prototip al savantului, care promite o revolutie radicala in materie de energie, are toate sansele sa stranga finantarea necesara. oricine poate contribui la acest proiect cu sume incepand de la doi dolari, pe site-ul IndieGogo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.