Dor Marunt: Impadurire cu molid si pin negru

Dor Marunt: Impadurire cu molid si pin negru

Sambata, 6 octombrie a.c., la Dor Marunt, pe o suprafata de 6400 de mp, au fost plantati peste o mie de puieti de molid si pin negru.

Puietii au fost adusi din judetul Prahova, din Parcul Natural Bucegi. Reprezentantii Parcului s-au deplasat la Dor Marunt pentru a supraveghea lucrarile de plantare si a-i invata pe voluntari sa planteze corect acesti puieti. Primarul Ion Iacomi, cel care a avut initiativa de a infiinta aceasta zona verde in satul Dor Marunt, declara: “Asa cum le-am promis cetatenilor, vreau sa schimbam infatisarea comunei. Pe locul pe care plantam astazi a fost o plantatie de plopi. Fosta conducere a primariei a defrisat aceasta zona cu scopul de a oferi locuri de casa. Noi n-am fost de acord cu acest lucru pentru ca in comuna noastra zonele verzi sunt foarte putine si nu vrem sa le reducem si mai mult. Aceasta actiune de impadurire reprezinta un inceput si promit ca in fiecare an sa creem astfel de zone verzi. Am ales sa plantam pini si molizi pentru ca sunt deosebit de frumosi desi sunt intalniti rar in zona noastra. Printre acesti puieti vom crea cateva alei pietonale si vom monta bancute. Sper ca cetatenii din Dor Marunt sa aiba grija de acesti pui de conifere pana vor creste mai mari”.

La actiune au participat pe baza de voluntariat elevii de la scolile din Dor Marunt impreuna cu cadrele didactice, cetateni ai comunei, consilieri locali ai USL impreuna cu viceprimarul Nicolae Grigore precum si deputatul liberal Dan Motreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *