Doua foste rampe de gunoi din Arad vor fi acoperite cu iarba si copaci

0
391
Două foste rampe de gunoi din Arad vor fi acoperite cu iarbă și copaci
Doua foste rampe de gunoi din Arad vor fi acoperite cu iarba si copaci

Doua foste rampe de gunoi din Arad vor fi acoperite cu iarba si copaci, autoritatile demarand deja procesul de reconversie.

Astfel, gropile de gunoi situate pe strazile Poetului si Campul Linistii, in apropiere de casele localnicilor, vor fi transformate, conform autoritatilor, in dealuri cu verdeata. „Cele doua dealuri vor fi acoperite cu iarba si copaci. Acestea vor schimba total aspectul zonelor pentru locuitori, care nu vor mai fi afectati nici de poluarea panzei freatice”, a declarat Andreea Otoiu, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean. Majoritatea deseurilor au fost ridicate si depozitate la rampa ecologica. La finalizarea proiectului, dealuri vor avea peste 30 de metri in inaltime. Muncitorii lucreaza acum la straturile de sol care sunt necesare vegetatiei, iar pana la primavara dealurile vor fi verzi si vor putea fi observate si de pe centura rutiera de Nord Vest.

Aceleasi lucrari vor fi efectuate si la actuala rampa ecologica de gunoi, unde sunt depozitate deja aproximativ un milion de tone de deseuri. O parte din dealul de gunoaie a fost deja acoperita cu verdeata, fapt care se poate observa de pe DN 79 Arad-Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.