Mini-reactoare nucleare, alternativa la marile centrale atomice actuale.

Mini-reactoare nucleare, alternativa la marile centrale atomice actuale.

Departamentul Energiei din SUA a semnat un acord cu firmele Hyperion Power Generation, SMR si NuScale Power pentru dezvoltarea de mini-reactoare nucleare, gandite ca alternativa la marile centrale atomice actuale.

In loc sa se construiasca reactoare mari, care produc de mii de MW de curent electric in fiecare ora, cateva companii dezvolta unitati mici, modulare, care produc cateva sute de MW de energie, scrie Ars Technica.
Acestea sunt proiectate direct sigilate si pur si simplu produc electricitate sau caldura. Departamentul Energiei a anuntat ca acestea sunt de aproximativ o treime din marimea celor “normale”. Cand combustibilul nuclear se termina, acestea sunt trimise inapoi catre o uzina pentru “reincarcare”, asemeni unor acumulatori. Cum mini-reactoarele nu sunt niciodata deschise la locul unde sunt folosite, multe dintre problemele asociate cu marile centrale nucleare nu sunt prezente.

Acordul semnat de cele trei companii permite acestora sa foloseasca laboratorul Departamentului Energiei din Savannah, cu intentia de a produce curand instalatii pentru testare. Ulterior, acestea vor fi folosite pentru licentierea noilor tehnologii si designuri catre alte companii din industria nucleara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente