Doua hectare din Parcul Tineretului retrocedate unei persoane fizice

Consilierii municipali, obligati de o hotarare judecatoreasca, au cedat catre o persoana privata doua hectare din Parcul Tineretului.

Initial se punea problema unui schimb de terenuri cu femeia care a castigat procesul cu statul la tribunal.

Consilierii au votat aproape in unanimitate schimbul de terenuri din acelasi parc. Proprietara cumparase initial drepturile litigioase pentru trei fasii de teren aflate la distanta una de cealalta, in mijlocul parcului.

Femeia le-a cerut insa judecatorilor sa oblige Consiliul General sa-i dea aceasta suprafata, la marginea parcului, castigand si de aceasta data. Primarul este de parere ca aceasta varianta ar fi de preferat, pentru ca scapa zona centrala a Parcului Tineretului.

Cei care stau in zona sunt suparati. Acestia ii cunosc bine pe cei care au revendicat initial pamantul. Dupa zece ani de procese, acestia si-au vandut drepturile litigioase actualului proprietar, care a reusit sa castige tot pamantul intr-un singur an. Cel putin patru persoane incearca sa demonstreze ca in anii 70 aveau case in Parcul Tineretului. In zona, un metru patrat de teren costa in jur de 1000 de euro. Nu se pot construi cladiri mai inalte de zece etaje.

Decizia de punere in posesie in Parcul Tineretului a fost data de acelasi judecator care i-a obligat pe consilieri sa-i aprobe si lui Constantin Constanda sa inalte cladiri de birouri in Parcul Bordei.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *