Doua organizatii de mediu organizeaza marti “Targul de sturioni”

Asociatia Salvati Dunarea si Delta si WWF Programul Dunare Carpati Romania organizeaza marti “Targul de sturioni”, in fata Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, incepand de la 11:30, cand specii unice, amenintate cu extinctia, pot fi admirate si cumparate de doritori.Sturioni

“Dupa trei ani de absenta de pe piata libera, specii precum nisetrul, morunul, cega, pastruga si viza pot fi din nou cumparate fara restrictie, dupa ce membrii Comisiei pentru Administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor au aprobat un act normativ in acest sens.

La finalul evenimentului, exemplarele nevandute vor fi trimise autoritatilor.

Dintre speciile de sturioni care traiesc in apele Romaniei, oamenii de stiinta au aratat ca viza este specie critic periclitata/extincta, nisetrul, morunul si pastruga sunt specii periclitate, iar cega este considerata specie vulnerabila.

Pescuitul sturionilor in scop comercial fusese interzis in Romania in 2006, prin ordinul comun al ministrilor Agriculturii si Mediului pentru o perioada de zece ani. 34 de organizatii neguvernamentale de mediu au semnat o scrisoare de protest pentru modificarea Legii 317/2009 care va fi trimisa presedintiei, guvernului si Parlamentului.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente