Doua tone de electrocasnice aruncate in doua saptamani

0
587
Campania de strângere a deşeurilor se încheie la sfârşitul lunii
Campania de strangere a deseurilor se incheie la sfarsitul lunii
Campania de strangere a deseurilor se incheie la sfarsitul lunii
Campania de strangere a deseurilor se incheie la sfarsitul lunii

Peste doua tone de deseuri de electronice si electrocasnice vechi au fost colectate, in doua saptamani, de la bucurestenii din Sectorul 1, intr-o campanie derulata de autoritatea locala de sector in parteneriat cu o firma de salubrizare si o asociatie de colectare.

Campania, intitulata „Alunga fantomele electronicelor vechi”, a inceput in 1 noiembrie si se va incheia la sfarsitul lunii. In toata aceasta perioada, cei care vor sa arunce aparate electronice si electrocasnice vechi pot suna la un numar de telefon pentru a solicita ajutorul angajatilor de la salubritate, care sa vina si sa le ridice gratuit.

„Deseurile electronice, electrice si electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lasate la voia intamplarii pe spatiile verzi sau pe strada, ele ne pot afecta sanatatea. Prin aceasta noua campanie ne dorim sa fim prima administratie locala care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program de constientizare si colectare selectiva a DEEE-urilor. Grija pentru mediu incepe de la noi de acasa”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat intr-un comunicat de presa de azi al autoritatii de sector.

Pentru a stimula participarea la campanie si, implicit, colectarea acestor deseuri, organizatorii – Primaria Sectorului 1, compania Romprest si asociatia Environ – organizeaza si o competitie deschisa pentru asociatiile de locatari, institutiile si companiile din Sectorul 1, castigatorii premiilor de „Cea mai verde” asociatie de locatari, institutie sau companie urmand sa fie anuntati in 30 noiembrie.

Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate de catre Asociatia Environ, pentru a fi tratate ecologic si apoi valorificate si reciclate, conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.