Dropsurile Barbie agita copiii

Dropsurile „Candy Lipstick Barbie” este un produs care prin modul de prezentare se adreseaza exclusiv copiilor. Din pacate, compozitia este una foarte nociva.
dropsuri
Principalul ingredient al dropsurilor este zaharul. Acesta, impreuna cu glucoza, ii imprima produsului un index gli-cemic foarte ridicat, ceea ce streseaza pancreasul endocrin. De asemenea, este demonstrat faptul ca zaharul consumat in cantitati mari din copilarie duce la aparitia obezitatii, care la maturitate se traduce prin boli cardiovasculare si hepa-tice. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza ca zaharul este principala sursa de hrana pentru celulele canceroase. In acest context, sanatatea copiilor are de suferit de pe urma consumului de produse cu zahar in exces.

Produsul analizat mai contine si un aditiv alimentar, care in mod normal nu are ce cauta in alimentatia copiilor. Daca acidul lactic E270 si lactatul de sodiu, E325 sunt considerate inofensive, colorantul E129 rosu Allura intra in categoria aditivilor periculosi. Cercetatorii de la Universitatea din Soumphton au demonstrat ca acest colorant azoic induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD) si de aceea incearca impreuna cu asociatii din intreaga lume sa opreasca folosirea lui mai ales in produsele pentru copii. De asemenea, copiii care consuma produse ce au in compozitie E129 risca sa faca diverse alergii. Din studiile realizate pana acum, a rezultat ca rosu allura este cancerigen. Totusi, aceasta substanta nu este suficient evaluata din punct de vedere toxicologic, astfel incat este indicat sa se evite consumul ei, cel putin pana cand se va sti exact care sunt efectele asupra organismului.

Dezechilibru nutritional
Dorpsurile nu au o eticheta nutritionala, insa din compozitie rezulta ca sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cantitatea foarte mare de zahar imprima si o densitate energetica mare, motiv pentru care supraponde-ralii si obezii trebuie sa evite consumul.

Copiii sunt primii care vor vrea sa consume acest produs, care se foloseste de un ambalaj atractiv pentru a vinde niste bomboane nocive. Parintii trebuie sa stie ca primii carora nu le sunt recomandate sunt chiar copiii. Specialistul nostru ne spune ca si cardiovascularii, alergicii, persoanele care sufera de sindromul de hiperactivitate si dificienta de concentrare, cei cu afectiuni stomatologice si dermatologice ar trebui sa evite consumul acestui produs pentru a nu avea probleme de sanatate. Persoanele care sufera de diabet vor cere sfatul medicului si vor tine cont de cantitatea de glucide din produs.

Ingrediente: zahar, sirop de glucoza, acidiant E270 – acid lactic, corector de aciditate E325 – lactat de sodiu, arome, colorant E129 – rosu allura. Contine parti mici. Pericol de sufocare. Nu este precizata valoarea nutritionala.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *