Drumul catre Cetatea Argamum, plin de gunoaie

Turistii care doresc sa ajunga la cetatea Argamum, din comuna tulceana Jurilovca, sunt nevoiti sa treaca printr-un camp plin de gunoaie, transmite corespondentul ROMPRES.

In comuna Jurilovca exista trei rampe de gunoi, niciuna dintre ele nefiind imprejmuita, astfel incat vantul imprastie deseurile pe campurile din apropiere.

“S-a cumparat acum ceva timp un tractor care este neutilizabil si noi acum ne ingropam in gunoi. La finele anului trecut, am vorbit cu consilierii sa facem un proiect pentru amenajarea unei gropi ecologice cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Consilierii mi-au spus insa ca se va face un proiect regional si ca, peste doi sau trei ani, problema se va rezolva. Dar pana atunci, noi ne ingropam in deseuri”, a declarat consilierul local Policarp Malihin (PLD).

El a spus ca singurul drum care duce spre cetatea Argamum va fi asfaltat cel mai probabil incepand de anul viitor, finantarea lucrarilor fiind asigurata exclusiv de Guvern.

“Vor rade si curcile de noi cand pe o parte si alta a drumului asfaltat se va vedea campul de gunoaie. In loc sa scoatem terenuri la licitatie, sa vindem si sa atragem bani la bugetul local, noi ne ingropam in gunoaie”, a afirmat consilierul Policarp Malihin.

Cetatea Argamum, situata la sase kilometri de satul Jurilovca, este localitatea antica de pe teritoriul Romaniei cu cea mai veche atestare documentara (sfarsitul secolului al VI-lea i.Hr.). Cetatea a fost intemeiata de grecii din Asia Mica, intr-o zona cu urme de locuire din epoca bronzului.

Sursa: Stirile locale

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente