„E padurea mea, fac ce vreau cu ea”

0
372

De trei zile, pe o portiune din Padurea Baneasa, recent intrata in posesia lui Gigi Becali, se scot copaci intr-o veselie, fara nici un fel de autorizatie. Nu-i nimic nou, caci zona verde este defrisata zi si noapte. Intersanta este gaselnita latifundiarului din Baneasa. Pentru ca s-a prins de faptul ca s-a facut mult tam-tam in ultima perioada pe tema copacilor taiati, s-a gandit ca ar fi bine sa abordeze altfel lucrurile. Si-a cumparat o masina performanta de scoatere a pomilor si s-a pus pe treaba. Mai mult si-a pregatit si un discurs, in cazul in care observa cineva defrisarea, el va spune ca nu taie copacii, ci-i scoate si-i duce in curtea sa pentru decor. Astfel, peste 90 de pomi au fost defrisati fara nici un fel de autorizatie.

„Ce vreti de la mine? E padurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el. Nu mai suntem in vremea comunistilor. Gata. De ce sa am eu nevoie de autorizatie pe pamantul meu, e curtea mea, doar ca n-am gard”, a vociferat Becali chemat la locul faptei de cei de la Inspectoratul de Regim Silvic, cei care au si depistat ilegalitatea.

SFIDARE. Timp de o jumatate de ora, latifundiarul din Pipera a incercat in stilul lui caracteristic, sa spuna ca nu a taiat pomii, ci i-a scos, ceea ce din punctul lui de vedere insemna cu totul si cu totul altceva. Legea spuna insa ca si scoaterea pomilor inseamna evident tot defrisare, lucru ce probabil i-a scapat.

„Am scos cam 20 de copaci pe care-i voi duce la mine in curte. Da doamna, la mine acasa. Ce nu va vine sa credeti. Si o sa mai iau. E padurea mea, auzi, am facut prejudiciu? Ce prejudiciu, ba, e pamantul meu”, a continuat patronul din Ghencea. Intrebat ce vrea sa faca pe cele opt hectare, Becali a raspuns in prima faza ca vrea un cartier de vile, apoi s-a mai gandit spunand ca deocamdata se gandeste la un drum care sa faca legatura cu cealalta parte a padurii. „O sa mai scot copaci pentru ca sunt ai mei. Nu-mi spune mie nimeni ce trebuie sa fac”, a spus Becali ducandu-se spre Maybach-ul lui insotit de bodyguarzi si alte ajutoare.

Pana cand in Baneasa va aparea pe cele opt hectare cel mai probabil un alt cartier rezidential, Becali se va alege cu o plangere penala, conform declaratiei date de Mirel Idoras, reprezentant al Inspectoratului de Regim Silvic. Plangerea insa, conform traditiei, se va ingalbeni printr-un sertar fie al Politiei, fie al Parchetului.

TUPEU
„Ce vreti de la mine? E padurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el.Nu mai suntem in vremea comunistilor. Gata.De ce sa am eu nevoie de autorizatie pe pamantul meu, e curtea mea, doar ca n-am gard. Am scos cam 20-30 de copaci pe care-i voi duce la mine in curte.Da doamna, la mine acasa.Ce nu va vine sa credeti.Am facut prejudiciu? Ce prejudiciu, ba, e pamantul meu?”
Gigi Becali – patronul echipei Steaua

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.