ECO BODI TUR – curs de turism ecologic pentru tinerii din Maramures

In perioada 28 – 31 mai 2009, a avut loc la Cavnic prima tabara de constientizare ecologica pentru elevi, tineri si comunitatea locala din judetul Maramures, in cadrul proiectului ECO BODI TUR, implementat de catre Asociatia MADISZ si finantat prin programul Administratiei Fondului pentru Mediu.

Foto Eco Bodi Tur

Pe parcursul celor patru zile participantii, tineri din Baia Sprie si Baia Mare, au avut parte de traininguri si activitati de constientizare a importantei rolului pe care il au ei in protejarea si conservarea mediului inconjurator.

De asemenea, in cadrul trainigului au avut posibilitatea de a-si insusi cunostinte si de a-si forma abilitati de lucru in echipa prin intelegerea conceptului de echipa si a implicatiilor lucrului in echipa, identificarea si analiza tipologiei echipei (stadiu de dezvoltare si profilul echipei, identificarea si intelegerea rolului asumat de fiecare membru in cadrul echipei si implicatiile acestui rol, constientizarea stilului personal de lucru, barierelor si solutiilor in lucru intre echipe).

Foto Eco Bodi Tur

Din cauza conditilor meteo nefavorabile nu a fost posibila iesirea in natura in cele patru zile de tabara, astfel incat, pana in acest moment tinerii voluntari in proiect si-au insusit cunostintele la nivel teoretic urmand ca acestea sa fie puse in practica in curand, in cea de a doua tabara organizata in cadrul proiectului, cand vor invata cum se practica turismul ecologic, vor invata orientare in teren, vor marca trasee turistice, vor curata izvoare si vor participa la diferite actiuni practice. Tot in cadrul acestor tabere se va realiza amenajarea unor banci, mese, scari, poteci, vetre de foc.

Proiectul “Eco Bodi Tur” urmareste doua directii de actiune.

In primul rand un proiect educational complex de constientizare ecologica a tinerilor din scolile si liceele localitatilor Baia Sprie si Baia Mare, dar vizeaza si amenajarea, respectiv reconstructia turistico-ecologica a ecosistemului degradat din zona turistica Lacul Bodi si varful Mogosa a muntilor Maramures din apropierea localitatii Baia Sprie, judetul Maramures.

Acest program se incadreaza intr-una din prioritatile programului Administratiei Fondului pentru Mediu, respectiv educatia ecologica si constientizarea publicului privind protectia mediului.

Prin indeplinirea scopurilor vizate proiectul “Eco Bodi Tur” contribuie la dezvoltarea durabila a regiunii turistice a muntilor Maramures.

Sursa: E-Maramures

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente