Seceta si pesticidele : amenintare pentru leii din Kenya

Viata celor aproape 2000 de lei ai Kenyei sunt amenintate de repetatele secete si de pesticidele otravitoare. Oficiali ai ONG-urilor din zona au declarat ca seceta si otravurile au provocat moartea a cel putin 76 de lei din 2001 pana in prezent.

Charles Musoki, reprezentant al Serviciului de Fauna Kenya (KWS) a declarat ca aceste probleme au redus populatia leilor din Kenya cu 700 de exemplare in ultimii sase ani.

Pe suprafata Rezervei Nationale Masai Mara (1510 kilometri patrati ) s-au descoperit ramasitele unui leu in varsta de 8 luni si 36 de vulturi morti dupa ce s-au hranit dintr-o carcasa de vaca infestata. Oficialii considera ca animalele au fost otravite de un pesticid numit Furada, produs de Corporatia FMC Philadelphia.

Pesticidul este utilizat pentru a proteja recoltele de porumb si grau impotriva insectelor.

Firma FMC a oprit importarea pesticidului in Kenya si a instituit un program de eliminare a produsului de pe piata.

Musoki a declarat, de asemenea, ca proprietarii de vite ucid leii pentru a-si proteja turmele de atacuri si a subliniat faptul ca leii reprezinta una din cele cinci mari atractii turistice ale Kenyei impreuna cu leoparzii, rinocerii, elefantii si bivolii.

Pe cealalta parte, proprietarii de vite s-au plans guvernului ca pun viata leilor inaintea turmelor lor. “Leii care traiesc aici ne omoara vacile, Leoparzii ne omoara oile si caprele. Guvernul ar trebui sa ne compenseze cumva pierderile”, a declarat unul din proprietari – Edward Keringot (32 ani).

Sursa: MSNBC

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente