ECO-CIVICA: 30 de PUZ-uri vaduvesc Bucurestiul de cinci hectare de spatii verzi

ONG-urile pentru protectia mediului dau alarma. Primaria si consilierii municipali vaduvesc Bucurestiul de cel putin cinci hectare de spatii verzi si sporesc averea investitorilor cu peste 200 de milioane de euro. Si asta pentru ca permit demolarea monumentelor istorice si a cladirilor din zonele protejate prin derogarile pe care le voteaza.PUZ-uri

In Sectorul 1, pe strada Aviator Sanatescu – zona protejata – Domenii, demolarea unei cladiri, construite in anii 30, este in toi.

„In urma unui aviz gresit dat de Ministerul Culturii, de Eugen Plesca, a ajuns la primarie. Acolo nu au verificat daca este corect si au dat aviz de demolare”, a declarat Alexandru Skultety, membru Salvati Bucurestiul.

Tot in Sectorul 1, pe strada Alexandru Constantinescu, un monument istoric a fost sters pe fata pamantului chiar luna trecuta.

Pe Bulevardul Primaverii, zona unde potrivit planului urbanistic cladirile nu au voie pot fi mai inalte de 13 metri, sunt constructii care au mult peste 30 de metri.

In acest an, consiliul general al Capitalei a votat 182 de derogari. Dublu fata de anul trecut. Prin aprobarea PUZ-urilor consilierii de fapt au oferit investitorilor 213 miloane de euro.

Pana acum, prin derogari, investitorii puteau inalta cat si unde vroiau cladirile. Situatia se schimba radical de la 30 septembrie. Atunci intra in vigoare ordonanta de guvern prin care derogarile de la Planul Urbanistic General prin Planul Urbanistic Zonal si de Detaliu vor fi de maximum 20% din suprafata construita.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *