Rezervatia Naturala Muntii Rodnei din Bistrita, atacata de gandaci

Parcul National Muntii Rodnei este in pericol! Peste 300 de hectare din rezervatie au fost atacate de gandaci. Brazii au inceput sa se usuce, iar specialistii avertizeaza tot parcul poate fi afectat daca nu se vor lua masuri urgente.gandacul de scoarta

Rezervatia a fost atacata de gandacul de scoarta.

Din momentul in care gandacul de scoarta isi face aparitia dureaza aproximativ o luna de zile pana cand se vad primele semne ale uscarii copacului. Solutia cea mai putin daunatoare ar fi scoaterea lemnului afectat din zona impadurita.

Solutia nu poate fi pusa in aplicare, din cauza legii care interzice exploatarea lemnului in ariile protejate.

„In acest moment in zona de conservare speciala, Consiliul Stiintific al Parcului National Muntii Rodnei nu a mai permis interventie pentru extragerea materialului lemnos. Estimarile sunt la circa 50.000 de metri cubi, material lemnos. Asta inseamna peste 300 de hectare. Vorbim despre palcuri de infestari”, a precizat Augustin Hadarau, director Parcul National Muntii Rodnei.

Pe 1 octombrie, Consiliul Stiintific al Parcului National Muntii Rodnei si reprezentantii Ocoalelor Silvice se vor intalni pentru a gasi o solutie care sa salveze copacii.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *