Eco da gust mincarii

0
359

OFERTA – Incercati condimentele fara chimicale
Mirodeniile si plantele aromatice sint nelipsite din mincare. Dau aroma, gust, culoare… Dar, daca nu sint ecologice, acestea aduc si un aport nedorit de chimicale periculoase.

Ierburile aromatice si condimentele pe care le folosim in mod curent la gatit provin din culturi tratate cu chimicale sintetice periculoase si sint procesate cu ajutorul a si mai multor substante artificiale. Mai mult, mirodeniile sint recunoscute drept cele mai iradiate produse. Astfel ca, desi nu ajung in cantitati industriale in mincare, pot avea efecte negative asupra sanatatii.

BUNE. Alternativa o reprezinta mirodeniile ecologice. Spre deosebire de cele conventionale, acestea se obtin din plante nemodificate genetic, crescute fara pesticide, fertilizanti sintetici si substante care sa grabeasca coacerea. Mai mult, contaminantii naturali – bacterii, paraziti, insecte – care se regasesc pe plante sint combatuti cu aburi si ozon in cazul produselor bio, comparativ cu sistemul conventional care „purifica” ierburile aromatice prin iradiere sau prin tratament cu oxid de etilena sau bromura de metil, care sint cancerigene.

Pe piata romaneasca este disponibila in varianta bio, fara chimicale, cam toata gama de condimente si plante aromatice: cili, cimbru, cuisoare, nucsoara, curry dulce si iute, galangal, foi de dafin, ghimbir, ienibahar, maghiran, piper de toate felurile, chimen, scortisoara, sofran, oregano, rozmarin, busuioc si cite si mai cite. Astfel de produse se gasesc la magazinele Leacul, Pukka Food, Ki-Life sau Delicateria din Bucuresti, Farmacia Naturii din Bacau sau Bio Markt din Timisoara, dar si online, de la www.farmacianaturii.ro sau www.superbio.ro, de exemplu. De asemenea, in supermarketurile Mega Image se vind rozmarin, busuioc, menta, patrunjel, coriandru, arpagic, marar si cimbru bio la ghiveci. Plante aromatice proaspete isi pot procura si sibienii de la producatorii din zona care aprovizioneaza magazinul Biocoop din centrul urbei.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.