Eco-recompense: RER Ecologic Service va premia oradenii surprinsi ca arunca responsabil deseurile reciclabile

Eco-recompense: RER Ecologic Service va premia oradenii surprinsi ca arunca responsabil deseurile reciclabile
Eco-recompense: RER Ecologic Service va premia oradenii surprinsi ca arunca responsabil deseurile reciclabile

Oradenii pot cobori din blocuri cu sacii de gunoi si sa se intoarca acasa cu un premiu.

Operatorul licentiat de salubritate al municipiului, RER Ecologic Service, va demara zilele acestea o noua campanie de premiere a cetatenilor care respecta sistemul de colectare selectiva.

La fel ca in campania din toamna anului trecut, echipe ale firmei de salubritate vor lua la pas orasul, pentru a gasi eco-oradenii. Cei surprinsi ca arunca deseurile menajere, adica fractia umeda, doar in containerele cu capac negru, iar cele reciclabile, asa-numita fractie uscata, in recipientele cu capac galben, vor primi drept recompensa pentru gestul lor responsabil o atentie din partea operatorului.

Premii vor primi si cei care arunca deseurile corect in igluurile din oras. Asta inseamna ca in igluurile albastre trebuie aruncate hartiile si cartoanele, in cele verzi sticlele, iar in cele galbene PET-urile ori alte materiale din plastic sau metal. Este important, insa, si modul in care sunt aruncate aceste deseuri. De pilda, PET-urile ori dozele trebuie strivite, asa incat utilajele de salubritate sa nu transporte aer la statia de sortare!

Educatie in strada

Scopul campaniei derulate de RER Ecologic Service este unul dublu. Pe de-o parte, reprezentantii companiei doresc sa le multumeasca pentru micul efort celor care au inteles rolul important al colectarii selective si al reciclarii. In al doilea rand, echipele mobile isi propun „convertirea” oradenilor care inca nu respecta colectarea selectiva, incercand sa-i convinga sa tina cont de regulamentul de salubritate al Oradiei, adica sa pre-colecteze separat deseurile si sa le arunce ca atare.

Acestia vor primi de la reprezentantii RER Ecologic Service explicatiile de care au nevoie in ceea ce priveste sistemul de colectare selectiva. Din asta, tot orasul castiga…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *