Ecologia – Politica planetara sau doar o himera?

0
1852

ecologia.gif

Nu stiu daca cei care se declara ecologisti sunt neaparat ceea ce spun, insa realitatea infirma clamarile ecologiste, transformand actiunile tuturor ONG-urilor – umbrela in acoperisuri glaciare ce apasa asupra acestei planete. Iata spre exemplu actiunile simbolice, facute parca sa impresioneze doar atat timp cat sa fie surprinse imagini pentru mass-media ale unor asa-zisi ecologisti care se leaga cu lanturi de caile ferate, peste care vor trece niste trenuri ce transporta deseuri radioactive de la o centrala nucleara spre o unitate de neutralizare.

Face cineva diferenta intre adevaratii ecologisti din acest tablou si cei falsi? Nimeni! Nimeni nu e dispus sa gandeasca la ceea ce observa de fapt, caci adevaratii ecologisti sunt cei care transporta in siguranta, colecteaza si neutralizeaza aceste deseuri si nu cei care se manifesta in mod ridicol, poate dupa o bere servita impreuna la clubul ecologist, dupa programul de la serviciu. S-au scris multe si se vor mai scrie multe despre aceasta problema planetara care ne afecteaza pe toti intr-o foarte mare masura, insa cei care militeaza pentru un mediu mai curat ori sunt manipulati de guverne, prin banii administrati acestor organizatii, ori se interpun in fata adevaratelor intentii protectoare de mediu, sau efectiv sunt actiuni sindicale care au un scop definit, motivat financiar de anumite sectoare economice.

Toata planeta este cuprinsa de „boala masinii nebune” – zic eu, care alearga pe strazi lasand in urma noxele rezultate prin arderea hidrocarburilor, insa nimeni nu pare sa constientizeze ca de fapt asta e doar varful iceberg-ului.

Despre combinate chimice si siderurgice, rafinarii de petrol, termocentrale pe baza de combustie fosila si atatea alte fabrici care nu respecta niciun fel de norma de poluare, ci platesc simbolic avize de mediu ca sa aduca bani la bugetul de stat, fara ca statul ulterior sa impuna realizarea unor conditii de protejare si conservare a mediului, nu vorbeste nimeni.

Despre exploatarile miniere de tot felul, inculsiv de balast, care sunt cele mai raspandite in Romania si apartin de regula cercurilor politice care nu se gandesc decat la acapararea periodica a puterii, nu spune nimeni nimic. De ce oare?
ecologia.jpg
Suntem manipulati spre a ne agita inutil, fara sa mai observam adevaratele interese sau nici acei oameni care detin puterea nu realizeaza ca de fapt noi oamenii, cu organizatiile noastre de tot felul, dezorganizam mediul acesta atat de bine pus la punct de Divinitate pentru noi? A luat cineva in seama minele de uraniu dezafectate si abandonate din Romania, care pun in pericol vietile locuitorilor acelor regiuni? A luat cineva in seama cate mii de tone de noxe se raspandesc in aer atunci cand NATO intervine ca politai al planetei sub motivul impunerii libertatilor cetatenesti in acele regiuni si initiaza razboaie pe care nu le mai poate sfarsi? A luat in seama cineva cate proiectile neexplodate raman in asteptatarea victimelor pe acele locuri unde au avut loc lupte intre beligeranti? NU! Nu intereseaza pe nimeni. Nimeni nu se mai leaga de calea ferata, nimeni nu mai protesteaza si nimeni nu observa decat motivul conflictului aruncat in vizorul presei, pentru ca masele populare sa poata fi manevrate intr-un sens sau altul de cei interesati.

Nimeni nu vrea sa obseve deversarile de petrol din mari si oceane, nimeni nu cuantifica catastrofele ce raman in urma actiunilor omului, acolo unde acesta are interes direct banesc. Deltele, padurile, fauna vanata excesiv pentru trofee si bani, padurile distruse fara vreo explicatie logico-economica, nu cumva marcheaza acea apocalipsa invocata de multi ca fiind sfarsitul lumii?

Ar trebui sa ne dea de gandit ca deja scoarta terestra incepe sa sufere mari modificari. Calota nordica glaciara se topeste anual cu cate o suprafata cat a Frantei. Ecologismul este doar o politica de praf in ochii majoritarilor, pentru ca adevaratele intentii sunt ascunse si finantate direct de unii si indirect de altii, care poate au un interes de a transforma aceasta planeta intr-un laborator de incercari plin de cobai de diferite rase si specii. In timp ce cu banii rezultati din tot ce se exploateaza fara grija se incearca descoperirea unei alte planete la fel de primitoare ca si aceasta, dar in care un numar limitat de oameni(sau monstri?) privilegiati, cu radacini pe aceasta planeta, sa beneficieze acolo de toate conditiile pe care noi inca le mai putem avea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.