Ecologistii din judetul Cluj cer interzicerea cultivarii de cartofi mutanti

0
333

Comisia Europeana a autorizat cultivarea unui cartof modificat genetic care contine o gena rezistenta la antibiotice. Ecologistii clujeni cer interdictia cultivarii acesti cartof pentru uz alimentar. Ei spun ca acesta a fost creat initial pentru a produce mai mult amidon care sa fie folosit la fabricarea textilelor, a hartiei si a cimentului.cartofi modificati

Specialistii Centrului de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic si ai Clubului Ecologic Transilvania spun ca gena pe care o contine noul cartof, si care confera rezistenta la antibiotice, poate fi scapata de sub control daca este cultivata in camp liber.

La aceasta concluzie a ajuns si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Taranii din judetul Cluj spun ca nu stiu nimic despre cartoful modificat genetic.

Noul cartof, numit Amflora, a primit de la Comisia Europeana toate autorizatiile solicitate de compania din Germania. Atat pentru cultivare industriala, cat si pentru utilizarea amidonului la produse alimentare destinate oamenilor si animalelor.

Este prima decizie de a autoriza un organism modificat genetic dupa 1998, cand a primit unda verde un soi de porumb.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.