Ecologistii se opun stramutarii satului Runcurelu

Ecologistii se opun stramutarii satului Runcurelu
Ecologistii se opun stramutarii satului Runcurelu

Cele doua organizatii non-guvernamentale de mediu, Greenpeace si Bankwatch, cer premierului Dacian Ciolos revocarea hotararii de guvern pentru „exproprierea abuziva” a locuitorilor din Runcurel, comuna Matasari. Acest sat urmeaza sa fie evacuat si distrus pentru extinderea carierei de alimentare cu carbune a Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

In perioada 9-10 si 23-24 ianuarie, reprezentantii organizatiilor Greenpeace si Bankwatch au vizitat zona Runcurel si au ascultat nemultumirile localnicilor. „Principalele probleme semnalate de acestia sunt legate de conditiile complet injuste pentru compensarea proprietatilor si de lipsa de sprijin din partea propriei primarii ce ar trebui sa ii ajute cu actele de proprietate. In plus, satenii au reale ingrijorari despre realizarea stramutarii stipulate in studiul de evaluare realizat de CEO“, se arata intr-un comunicat de presa.

Alexandru Mustata, coordonator de campanii Bankwatch, a precizat ca oamenii sunt afectati de poluare: „Localnicii din Runcurel si Matasari sunt afectati de ani de zile de poluarea intensiva a aerului si de zgomotul utilajelor care functioneaza in cariera. Cu toate ca populatia a acceptat aceasta situatie, Complexul Energetic Oltenia a evitat negocierea directa cu proprietarii, trimitȃndu-le notificari impersonale care nu le ofera alternative”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente