Ecologizarea guvernului incepe cu un bec

0
389

Marti, 19 mai, 190 becuri incandescente ale Ministerului Culturii au fost inlocuite cu becuri ecologice. De inlocuire s-au ocupat 15 voluntari ai organizatiei nonguvernamentale Agent Green.
Becurile ecologice consuma cu 80% mai putin decat un bec obisnuit si rezista de pana la 6 ori mai mult. Astfel Ministerul Culturii va realiza o economie anuala de aproape 18 000 lei, iar emisiile de carbon vor fi reduse cu circa 24 000 de kilograme, conform unui comunicat al ONG-ului.
bec ecologic
„Suntem impresionati ca ecologistii au ales ministerul nostru pentru a incepe campania de ecologizare a luminii. Credem ca salvarea climei prin trecerea la becuri economice poate si trebuie sa devina o cultura in toate ministerele. Sa folosesti un bec economic si sa il reciclezi pe cel vechi sunt gesturi simple care fac bine facturii la energie si mediului”, a declarat Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National intr-un interviu oferit Evenimentului Zilei.

Tot in incinta Ministerului Culturii s-a amenajat un colt verde unde se depun becurile deja uzate.
Organizatia nonguvernamentala pentru protectia mediului, „Agent Green” a solicitat Guvernului Romaniei sa foloseasca becuri economice in toate institutiile sale si sa le recicleze pe cele uzate si sa interzica becurile incandescente mai puternice de 65 W incepand cu 1 ianuarie 2010.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.