Ecologizarea, sau cum vor fi masinile de maine mai prietenoase cu mediul

0
256

441887955_d6abf751bd_m.jpgIndustria constructiilor de masini este astazi tinta unei adevarate „revolutii ecologice”. In prezent exista un numar impresionant de solutii tehnologice avand drept scop estomparea predominantei combustibililor petrolieri si a efectelor negative asupra mediului inconjurator pe care motoarele cu combustie interna le cauzeaza.

Sunt deja multi ani de cand autoturismele personale reprezinta o tinta predilecta a campaniilor ecologice, in principal din cauza emisiilor nocive pe care toate motoarele cu combustie interna le elibereaza in atmosfera. Efectul acestora a fost ilustrat in mod radical in anii 70 cand orase sufocate de autoturisme, precum Los Angeles sau Londra erau acoperite frecvent de straturi groase de fum si ceata.

Fabricantii de autovehicule lucreaza la imbunatatirea caracteristicilor ecologice ale produselor lor deja de ceva timp. Cele mai semnificative progrese ale ultimului sfert de secol includ introducerea catalizatoarelor la toate autoturismelor noi. Cu toate acestea, odata cu inceperea secolului 21, probleme generate de diminuarea rezervelor de petrol precum si de amenintarea continua a incalzirii globale, au determinat atat producatorii cat si guvernele sa accelereze dezvoltarea tehnologiilor care vor inlocui in viitor complet cele folosite in autovehiculele de astazi, care depind in continuare de combustibilii fosili.

Sursa: www.green-blog.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.