Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de frumusetea Muzeului Satului

Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de frumusetea Muzeului Satului
Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de frumusetea Muzeului Satului

Prezent, ieri, la Muzeul Satului, unde ministrul roman al Mediului, Rovana Plumb l-a invitat la o intalnire bilaterala, Edward Davey, secretarul de Stat pentru Energie si Schimbari Climatice din Marea Britanie, s-a declarat fascinat de frumusetea caselor si bisericilor din lemn din interiorul Muzeului.

La conferinta de presa, organizata in aer liber, intr-o curte din apropierea bisericii maramuresene, oficialul britanic i-a multumit ministrului roman pentru primirea intr-un cadru cu totul special.

„Singura problema pe care o voi avea, la Londra, cand ministrul Rovana Plumb imi va intoarce vizita, va fi gasirea unui loc la fel de frumos pentru intalnire”, a adaugat Davey.

Stafful ministrului britanic a facut fotografii in muzeu si a cerut detalii despre exponate, exprimandu-si, totodata, entuziasmul fata de frumusetea Bucurestiului si a cladirilor sale, pe care oaspetii le-au comparat cu cele pariziene.

La intalnirea de ieri, Edward Davey a precizat, intre altele, ca este foarte bucuros ca Romania a acceptat sa faca parte din Grupul pentru Crestere Verde si ca are o excelenta colaborare cu Rovana Plumb, despre care a apreciat ca este “un ministru foarte puternic si cu viziune”.

El a accentuat buna colaborare dintre Romania si Marea Britanie in domeniile deseurilor si energiei. Cei doi ministri au discutat subiecte precum managementul deseurilor, schimbarile climatice si masurile aferente pentru combaterea si adaptarea la efectele acestora, dar si despre explorarea gazelor de sist, pentru care Marea Britanie a anuntat, recent, acordarea de facilitati fiscale.

Intalnirea dintre ministrii Rovana Plumb si Edward Davey a facut parte din programul unei vizite ample a delegatiei Marii Britanii in Romania.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb a fost invitata, in viitorul apropiat, la Londra pentru continuarea proiectelor comune celor doua tari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente