Verzii solicita sprijin din partea activistilor Greenpeace si a Verzilor Europeni in privinta Romaltyn

Verzii solicita sprijin din partea activistilor Greenpeace si a Verzilor Europeni in privinta Romaltyn
Verzii solicita sprijin din partea activistilor Greenpeace si a Verzilor Europeni in privinta Romaltyn

Sustinerea de care, sustin cei de la Partidul Verde, filiala Maramures, se bucura societatea Romaltyn Mining din Baia Mare din partea Guvernului Romaniei nu este de bun augur. Partidul Verde, filiala Maramures solicita din aceasta cauza sprijin din partea activistilor Greenpeace si a Verzilor Europeni “pentru a stopa definitiv traficul de influenta al societatii Romaltyn din Baia Mare prin care se doreste poluarea cu cianuri amenintand mediul national cat si cel european”.

“Filiala Maramures a Partidului Verde se arata ingrijorata de sustinerea de care se bucura societatea Romaltyn din Baia Mare din partea Guvernului Romaniei, in privinta deschiderii uzinei prin care se vor utiliza cianuri pentru extragerea din steril a unor metale nobile. Aceasta societate, prevalandu-se de aprobari rastalmacite si expirate, a atacat in contencios Hotararea CL Baia Mare prin care Planul Urbanistic Zonal interzice activitatea industriala pe locatia actualei societati Romaltyn.

Populatia din Baia Mare este indignata de sustinerea actualului Guvern a acestor societati multinationale care doresc profituri imense prin utilizarea cianurilor in procesul industrial contrar reglementarilor Uniunii Europene in domeniu. Partidul Verde filiala Maramures solicita sprijin din partea activistilor GREENPEACE si a Verzilor Europeni pentru a stopa definitiv traficul de influenta al societatii Romaltyn din Baia Mare prin care se doreste poluarea cu cianuri amenintand mediul national cat si cel european, avand in vedere precedentul accident din anul 2000 a carui consecinte au afectat statele vecine Ucraina si Ungaria”, se arata intr-un comunicat de presa al Verzilor din Maramures.

Va reamintim ca recent primarul Baii Mari a anuntat in plenul ultimei sedinte de CL Baia Mare ca va trimite o scrisoare Guvernului de la Budapesta vizavi de chestiunea Romaltyn.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente