Strategia Nationala privind Schimbarile Climatice 2013 – 2020, aprobata de Guvern

Strategia Nationala privind Schimbarile Climatice 2013 – 2020, aprobata de Guvern
Strategia Nationala privind Schimbarile Climatice 2013 – 2020, aprobata de Guvern

Strategia Nationala a Romaniei privind Schimbarile Climatice 2013 – 2020 (SNSC) a fost aprobata miercuri in sedinta de Guvern, prin document urmarindu-se reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si adaptarea la efectele negative, inevitabile ale schimbarilor climatice asupra sistemelor naturale si antropice, informeaza Executivul.

SNSC vizeaza doua directii de actiune: reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si cresterea capacitatii de sechestrare a dioxidului de carbon prin rezervoare absorbante naturale – componenta realizata cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Romania – si adaptarea la efectele negative, inevitabile ale schimbarilor climatice asupra sistemelor naturale si antropice – componenta realizata cu sprijinul agentiei olandeze NL Agency, detaliaza comunicatul Guvernului.

Realizarea acestor obiective, spune Guvernul, va contribui “la utilizarea durabila a resurselor naturale si la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in tara noastra” si la protectia biodiversitatii si a ecosistemelor naturale.

De asemenea, realizarea obiectivelor incluse in SNSC 2013-2020 va conduce la conservarea pe termen lung a bunastarii sociale, fiind create oportunitati pentru generarea unor noi locuri de munca in sectoare specifice. Guvernul mai estimeaza un impact pozitiv semnificativ in sectorul sanatatii si pentru comunitatile cel mai puternic afectate de efectele schimbarilor climatice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente