Educarea tinerei generatii in spiritul protejarii mediului

Educarea tinerei generatii in spiritul protejarii mediului
Educarea tinerei generatii in spiritul protejarii mediului

Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov in parteneriat cu Scoala cu clasele I-VIII Nr. 2 Jilava – Ilfov, va coordona joi, 14 noiembrie 2013, o actiune educativa cu tema ‘Pastrarea biodiversitatii – o necesitate ecologica’ pentru atragerea tinerei generatii precum si organizarea unei expozitii cu lucrari realizate de elevi in cadrul simpozionului.

Actiunea are ca scop educarea – constientizarea tinerei generatii cu privire la necesitatea dar, in acelasi timp si obligativitatea protejarii mediului inconjurator.

Astfel, elevii vor avea prilejul sa afle ce inseamna biodiversitatea din punct de vedere al protectiei mediului, vor primi pliante si informatii referitoare la valoarea biodiversitatii in Situl Natura 2000 Scrovistea (ROSCI0224 si ROSPA0140), amenintarile asupra valorilor acestui sit, despre speciile si habitatele pentru care a fost desemnat situl si cum este influentata viata oamenilor.

In prezent, este unanim recunoscuta necesitatea de a proteja, de a conserva si de a imbunatati starea mediului, de a asigura dezvoltarea durabila a comunitatii. Calitatea vietii fiecarui cetatean depinde si de gradul de implicare al acestuia in viata comunitatii.

Educatia este cerinta de baza pentru o societate responsabila fata de natura si generatiile viitoare. Informarea, constientizarea si formarea de comportamente prietenoase fata de mediu reprezinta o preocupare permanenta pentru Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, astfel ca initiem si facem tot posibilul pentru a raspunde fiecarei invitatii pentru educare in spiritul protectiei mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente