In cadrul programului „Scoala altfel”, desfasurat saptamana aceasta, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Suceava a organizat, impreuna cu mai multe unitati de invatamant din judet, actiuni de educatie in domeniul protectiei mediului.
Luni, reprezentantii institutiei au insotit un grup de 40 de elevi, din clasele a IX-a si a X-a, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, intr-o vizita de studiu, cu scop didactic, in Rezervatia “Fanetele Seculare Ponoare”, fiindu-le prezentate elevilor informatii generale privind ariile naturale protejate, siturile Natura 2000, parcuri, aspecte specifice Rezervatiei “Fanetele Seculare Ponoare”, dar si norme de comportare ale vizitatorilor in aceste zone protejate.
Marti, seful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu, Iluta Cocris, a participat la actiunea extracurriculara “Un mediu sanatos ma ajuta sa traiesc sanatos”, desfasurata la Scoala Postliceala Sanitara Laureatus Siret. Grupul tinta al activitatii au fost elevii anului I ai acestei scoli. Scopul acestei actiuni a fost sprijinirea elevilor in insusirea unui sistem de valori si grija pentru pastrarea sanatatii mediului in care traiesc.
Miercuri, reprezentantii APM si cei ai Asociatiei Eudemos au organizat o lectie in natura despre importanta conservarii biodiversitatii in ariile naturale protejate. Actiunea s-a desfasurat cu participarea unui numar de 30 de elevi de clasa a V-a, de la Eco-Scoala Nr. 9 “Ion Creanga”, in situl Natura 2000 “Fanetele Seculare Ponoare”, al carui custode este APM Suceava. Elevilor le-au fost distribuite materiale de promovare a acestei arii naturale protejate.
Tot in data de 9 aprilie, Gradinita cu Program Prelungit “Gulliver” a organizat o actiune de ecologizare in paduricea Scheia, la care APM Suceava a fost colaborator. Scopul activitatii a fost cultivarea interesului prescolarilor pentru protejarea mediului inconjurator, gestiunea deseurilor si adoptarii unui comportament eco-civic fata de natura.
Joi, 10 aprilie, APM si Asociatia Eudemos au organizat o expeditie in zona Dealului Ciungi din comuna Paltinoasa, in vederea instituirii rezervatiei naturale de interes local „Delta fosila a Moldovei” Paltinoasa. Activitatea a beneficiat de sprijinul Ocolului Silvic Silva-Bucovina, fiind desfasurata cu participarea elevilor ecologi de la Eco-Scoala Paltinoasa.