Efectele incalzirii globale, pe agenda a 17 orase romanesti

0
374
"Treci pe verde!" - Liceeni din Satu Mare, Baia Mare si Zalau au dezbatut problema ecologizarii oraselor

Autoritatile locale din 17 orase din Romania au semnat, astazi, un angajament prin care isi asuma cateva obiective menite sa lupte cu efectele incalzirii globale. orase din Romania

Sub numele „Orasele Romaniei Impotriva Schimbarilor Climatice: inainte si dupa Copenhaga 2009”, cele 17 orase in parteneriat cu Fundatia TERRA Mileniul III, vor sa incurajeze initiativele de reducere a emisiilor de gaze cu efecte de sera la nivel local si sa sprijine cetatenii, intreprinderile locale si alte organizatii pentru a reduce costurile cu energia, aglomerarile in trafic sau utilizarea combustibilului fosil.

De asemenea, Romania si-au propus cresterea nivelului de informare si constientizare a autoritatilor publice cu privire la necesitatea de a actiona local pentru combaterea schimbarilor climatice.

Orasele planetei acopera mai putin de 1% din suprafata Pamantului dar sunt responsabile de generarea a 80% din emisiile de gaze cu efect de sera. Necesitatea de a actiona local pentru reducerea emisiilor si combaterea efectelor schimbarilor climatice a devenit un angajament atat la nivel european cat si national.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.