Eficienta energetica, un factor important de luat in calcul la vanzarea sau cumpararea unei locuinte

Eficienta energetica a devenit un factor important de luat in calcul in momentul in care cineva vrea sa cumpere sau sa vanda un apartament

Imobilele, mai ales cele vechi, sunt consumatoare importante de energie, iar asta a inceput sa influenteze din ce in ce mai mult decizia de achizitie a unei locuinte. Prin prisma eficientei energetice, cladirile sunt clasificate in baza mai multor criterii, de la A la G. Cei care se ocupa de asta sunt auditorii energetici, autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Eficienta energetica a devenit un factor important de luat in calcul in momentul in care cineva vrea sa cumpere sau sa vanda un apartament. Poate fi determinata doar de auditorii energetici, care sunt autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Ei analizeaza clasa energetica a cladirii si prezinta solutii eficiente, atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar pentru a reabilita si moderniza constructia si instalatiile aferente.

Cu alte cuvinte, auditorul energetic masoara consumul de energie, urmareste pierderile de caldura si verifica operatiunile si eficienta incalzirii, a ventilatiei si a sistemelor de aer conditionat. In aceste conditii, auditorul are la dispozitie un set de solutii pe care poate sa le aplice la reabilitarea termica a unei cladiri.

Toate aceste informatii privitoare la starea tehnica a constructiilor fac obiectul certificatului energetic. Prevederile sunt de natura sa ajute cumparatorul de locuinte sa estimeze costurile pe care noua achizitie le va impune din punct de vedere termic. In prezent, certificatul energetic e obligatoriu pentru programul „Prima Casa”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente