Elefantelul roz, fotografiat in Botswana

0
403

Un fotograf a reusit sa surprinda un pui de elefant roz, intr-o turma de peste 80 de exemplare, in delta Okavango din Botswana.
elefant roz
Expertii cred ca este probabil un albinos, un fenomen extrem de rar la elefantii africani, si nu sunt siguri de sansele sale de supravietuire, intrucat soarele dogoritor ar putea sa ii cauzeze orbire si probleme ale pielii.

Mike Holding, cel care a zarit animalul in timpul unei filmari pentru BBC, a declarat ca l-au vazut doar pentru cateva minute, pana cand turma a trecut raul.

„A fost un moment extraordinar pentru toti. Stiam ca este o priveliste rara, nimeni nu putea sa creada”, a spus Holding.

Elefantii albinosi nu sunt albi, de obicei, ci au o nuanta mai rozalie sau mai roscata. In timp ce albinismul este destul de intalnit la elefantii asiatici, la cei africani este extrem de rar.

Ecologistul dr. Mike Chase, ce conduce asociatia de conservare Elephants Without Borders, a declarat ca stie doar de trei astfel de cazuri din Kruger National Park, din Africa de Sud.

„Aceasta este prima dovada a existentei unui elefant albinos din nordul Botswanei. Am studiat elefantii din regiune de peste 10 ani, si aceasta este prima fotografie a unui exemplar albinos”, a spus Chase.

Doctorul Chase a subliniat, pentru BBC News, ca exista insa sanse destul de mari de supravietuire a puiului, intrucat dadea semne de adaptare la conditia lui.

„Intrucat a fost zarit intr-o delta, are mai multe sanse, pentru ca se poate adaposti la umbra copacilor, se poate acoperi de noroiul din mlastini care il va proteja de soare. Am invatat ca elefantii sunt extrem de adaptabili, de inteligenti si sunt experti in supravietuire”, a subliniat Mike Chase.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.