Elevii de la Scoala Gimnaziala din Soimus: „Planteaza un arbore, planteaza-ti viitorul”

Elevii de la Scoala Gimnaziala din Soimus: „Planteaza un arbore, planteaza-ti viitorul”
Elevii de la Scoala Gimnaziala din Soimus: „Planteaza un arbore, planteaza-ti viitorul”

Elevii de la Scoala Gimnaziala din Soimus au plantat 14 puieti de stejar in curtea unitatii de invatamant. Acestia au fost ajutati de reprezentantii Romsilva care le-au explicat tinerilor, pas cu pas, ce trebuie sa faca pentru a fi siguri ca puietii se prind. Actiunea intitulata „Planteaza un arbore, planteaza-ti viitorul” a facut parte din calendarul evenimentelor din saptamana „Scoala Altfel”.

In timp ce in Romania, si pe intreg globul, se defriseaza paduri fara mila, tinerii iau initiativa si ne dau un exemplu in ceea ce priveste protectia mediului. Elevii de la Scoala Gimnaziala din Soimus, indrumati de cadrele didactice, au plantat, in curtea institutiei de invatamant, 14 puieti de stejar. „Este foarte important ca elevii sa cunoasca care este rolul si importanta naturii in viata lor si din acest motiv am initiat cu cei de la Romsilva actiunea «Planteaza un arbore, planteaza-ti viitorul». In acest fel, elevii ajuta la protectia mediului pentru a avea si ei o viata mai buna. Ne dorim ca ei sa descopere frumusetile naturii si sa invete sa protejeze natura”, a declarat Elena Negrean, directorul Scolii Gimnaziale Soimus.

Elevii, ajutati de padurari

Arborii au fost donati de catre Romsilva, iar padurarii au fost alaturi de elevi pentru a le explica pas cu pas cum se planteaza puietii. Desi un pic de ajutor nu strica niciodata, elevii spun ca ei au invatat deja de la parinti si bunici procedeul de plantare. „Prima data sapam vatra, adica o groapa care sa nu fie nici prea mare, nici prea mica, dupa care punem puietul, acoperim cu pamant si apoi il udam ca sa creasca”, ne-a explicat unul dintre elevi. “Este o activitate foarte placuta si este buna pentru mediul inconjurator. Eu deja stiam cum se planteaza puietii ca am invatat de la parinti”, a spus o alta eleva.

Soimus: „Planteaza un arbore, planteaza ti viitorul” scoala gimnaziala soimus mihai gabriel irimie comuna soimus zhd

Laude din partea edilului sef

Actiunea elevilor a fost apreciata si de edilul sef al comunei, potrivit caruia doar acela este om care planteaza macar un pom in viata. „Consider ca este foarte bine ca se fac astfel de activitati si ma bucur din tot sufletul ca scoala din comuna noastra a decis sa organizeze o astfel de actiune, mai ales ca eu sunt de parere ca doar «acela este om, care planteaza un pom». Daca nu avem pomi, nu avem nici oxigen iar lucrurile acestea se leaga, este un circuit pe care unii nu il inteleg dar care trebuie respectat. De aceea ma bucur ca elevii prind drag de natura si participa la astfel de activitati in numar atat de mare”, a zis Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Soimus.

Saptamana „Scoala Altfel”

Actiunea elevilor de la Scoala Gimnaziala Soimus a facut parte din calendarul evenimentelor derulate pe parcursul saptamanii „Scoala Altfel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *