Elevii din Timisoara realizeaza acumulatoare solare, pe banii UE

0
423

Ajuta mediul inconjurator si invata tehnici alternative de producere a energiei. Vorbim de mai multi elevi din Timisoara care vor realiza acumulatoare solare, cu ajutorul celulelor fotovoltaice. Totul printr-un proiect in care sunt implicati tineri din cinci state ale Uniunii Europene. proiect elevi

Robert este elev in clasa a 12-a la Colegiul Tehnic de Vest din Timisoara. S-a documentat si a conceput schema unui acumulator solar. Plansa lui va fi materializata in cateva luni, cu ajutorul colegilor din Cehia.

„Este foarte usor de construit, se incepe de la o sursa: de la panourile solare, la acestea trebuie doar un regulator cu baterie si de acolo conecteaza curentul simplu la fiecare aparat din casa, e foarte simplu”, a explicat Robert Moscaliuc, elev.

Alti peste zece colegi de-ai lui Robert ajuta la protejarea mediului inconjurator, prin punerea in practica a unor tehnologii neconventionale.

Tinerii au fost selectionati in functie de rezultatele obtinute la scoala. Ei colaboreaza cu tineri din Germania, Cehia, Slovacia si Croatia.

Uneltele profesionale cu care se realizeaza lucrarile forjate se ridica la cateva sute de mii de euro. Proiectul a primit acordul Papei Benedict al XVI-lea. Elevii parteneri din Germania vor monta instalatiile fotovoltaice pe acoperisul papal, acolo unde au fost arborate si steagurile tarilor participante.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.