Elicopter pentru stingerea focarelor din Baia Borsa

0
465
Elicopter pentru stingerea focarelor din Baia Borşa
Elicopter pentru stingerea focarelor din Baia Borsa

A trecut aproape o saptamana de la declansarea incendiului de padure din zona Baia Borsa si focul inca nu a fost potolit in totalitate.

Colonelul Eugen Nour, adjunct al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures, a precizat ca echipele mixte au reluat, ieri dimineata, actiunea de stingere a incendiul pe versantii montani din Baia Borsa. Echipele de interventie au urcat pe versantii muntelui si au actionat pentru lichidarea unor focare izolate, aparute din cauza rafalelor de vant. Purtatorul de cuvant al CJSU Maramures, Dan Buca, a precizat ca incendiul este tinut sub control de catre echipele de interventie formate din aproximativ 100 de oameni si nu s-a extins pe alte suprafete de vegetatie forestiera sau de padure. De asemenea, acesta a mentionat ca nu au fost inregistrate situatii in care personalul participant la misiunea de stingere a incendiului sa necesite ingrijiri medicale.

Focul din Muntii Gutai, stins

In schimb, incendiul de pe Creasta Cososului, in Muntii Gutai, a fost stins de catre echipele de interventie care s-au deplasat la fata locului. Silvicultori si membri ai comitetului local pentru situatii de urgenta Desesti au ramas in zona pentru a monitoriza situatia, iar in cazul aparitiei unor noi focare, se va actiona pentru lichidare.

Elicopterul de tip MI 17 din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor, care a actionat in Baia Borsa, in perioada 7-8 august a.c., a efectuat 17 survoluri, executand misiuni de cercetare aeriana si de interventie pe versantii din zona Piciorul Caprei si iazului Colbu. Au fost lansati din elicopter 825 saci de apa, continand aproximativ 8500 litri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.