Elvetia finanteaza cu 10 milioane de franci un proiect energetic in Arad

Elvetia finanteaza cu 10 milioane de franci un proiect energetic in Arad
Elvetia finanteaza cu 10 milioane de franci un proiect energetic in Arad

Elvetia finanteaza cu zece milioane de franci elvetieni un proiect energetic in municipiul Arad, in valoare totala de 12,2 milioane de franci, care vizeaza atat modernizari in reteaua de distributie a agentului termic, cat si extinderea iluminatului public prin folosirea sistemelor fotovoltaice.

Potrivit viceprimarului Bognar Levente, finantarea a fost aprobata prin Programul de Cooperare Elvetia-Romania, proiectul din Arad avand doua componente. Prima componenta presupune modernizari in reteaua de distributie si transport a energiei termice, urmand ca punctul termic din cartierul Aradul Nou sa fie tranformat radical, prin schimbarea totala a instalatiilor, transmite Mediafax.

Potrivit viceprimarului, acest punct trebuie modernizat pentru ca se afla la cea mai mare distanta fata de producatorul de energie termica – CET – astfel ca pierderile din retea depasesc 50%, mai ales ca o portiune de cativa kilometri a retelei are conducte aeriene.

“In tot orasul sunt necesare investitii in reteaua de termoficare, veche de 40 de ani, pentru ca pierderile sunt, in medie, de peste 30 procente”, a declarat Bognar Levente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente