Au inceput inscrierile pentru „emigrarea” pe Marte

Au inceput inscrierile pentru „emigrarea” pe Marte
Au inceput inscrierile pentru „emigrarea” pe Marte

Mars One, asociatia care vrea sa trimita oameni pe Marte in 2023, a anuntat ieri ca a deschis inscrierile pentru programul de selectie a primilor oameni care se vor stabili pe planeta rosie.

ONG-ul olandez vrea sa colonizeze planeta Marte, primul pas in acest sens fiind reprezentat de organizarea unei calatorii doar dus catre aceasta planeta. Criteriile de selectie, anuntate de Mars One in ianuarie anul acesta, sunt destul de permisive, motiv pentru care organizatorii se asteapta la un numar mare de candidati.

Cei interesati sunt invitati sa aplice pe site-ul organizatiei, cu o scrisoare de motivatie, un CV si un videoclip de un minut in care sa explice de ce ar trebui sa se afle printre primii oameni care pun piciorul pe Marte. Inscrierea online reprezinta doar prima parte a procesului de selectie si se va incheia pe 31 august 2013. La finele celor patru runde de selectie, intre 24 si 40 de candidati vor incepe pregatirea pentru calatoria si viata pe Marte. Ei vor ajunge pe planeta rosie in grupuri de cate patru, dintre care primul (alcatuit din doi barbati si doua femei, de preferat de pe continente diferite) va ateriza in 2023. Acesta va fi urmat de alte grupuri la o distanta de doi ani unul de celalalt, noteaza popsci.com.

Mars One mentioneaza ca a primit, in ultimul an, peste 10.000 de mesaje de la persoane originare din peste 100 de tari, interesate sa participe la proiect si se asteapta la un volum de candidati fara precedent. O parte dintre cei care au aplicat deja au permis ca videoclipul lor de prezentare sa fie afisat pe site-ul asociatiei, motiv pentru care Mars One invita publicul larg sa ii voteze pe candidati pentru a-i ajuta pe organizatori sa faca o selectie.

Ultima runda a procesului, care va avea loc in 2014, va fi televizata in cadrul unui reality-show difuzat la nivel global, care va reprezenta si principala sursa de finantare a proiectului. Programul este coordonat de antreprenorul olandez Bas Lansdorp si de Wielders Arno de la Agentia Spatiala Europeana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente