Emil Boc: Sunt un sustinator neconditionat al plantarilor de arbori

Emil Boc la plantat
Emil Boc la plantat

Primarul Emil Boc sustine ca taierile de copaci trebuie facute strict in confromitate cu legea, “acolo unde legea permite sa se faca, unde nu permite sa nu se faca”, asta in contextul in care atat cetatenii cat si organizatii ale arhitectilor au reclamat ca autoritatile autorizeaza taieri masive de copaci si in locul lor aproba blocuri.

Intrebat, cu ocazia unei actiuni de plantare de puieti in zona cartierului Tineretului, daca nu ar fi de preferat ca inainte de a planta in diferite locuri sa se reduca taierile din Faget, edilul a declarat ca taierile de copaci trebuie sa se faca doar in conditiile legii.

“Sa plantam, pentru ca e important sa lasam generatiilor urmatoare cat mai mult spatiu verde, iar in privinta taierilor sa se faca numai strict si in conformitate cu legea, exact si nimic mai mult; acolo unde legea permite sa se faca, unde nu permite evident sa nu se faca. Eu sunt un sustinator neconditionat al plantarilor de arbori, a avea o noua padure a clujenilor, cum este aceasta padure care va avea aproximativ 10.000 de arbori plantati in aceasta saptamana si care va fi un alt plaman verde al orasului peste multi ani de aici inainte, cand vom fi la pensie”, a specificat Emil Boc.

Edilul a participat astazi, luni, la o actiune de plantare de arbori, la capatul strazii Muncii, in vecinatatea cartierului Tineretului. In cursul saptamanii urmeaza sa fie plantati aproximativ 10.000 de arbori. La actiune vor participa reprezentanti ai armatei, jandarmeriei, respectiv ai unor firme private.

Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Transilvania, Szabolcs Guttmann a afirmat recent ca organizatiile profesionale ale arhitectilor clujeni au cerut public primariei sa sisteze autorizarea constructiilor in padurea Faget, cel putin pana la avizarea noul Plan Urbanistic General si a cerut municipalitatii sa prezinte o strategie cu privire la o politica urbana pentru zona Faget.

Arhitectul Eugen Panescu, din echipa pentru noul PUG, a criticat de asemenea faptul ca s-a permis taierea padurii orasului pentru a fi inlocuita cu blocuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,548FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente