Enel a inceput lucrarile la parcul eolian de la Valea Nucarilor

0
389
Romania va avea un parc eolian de stat
Enel a inceput lucrarile la parcul eolian de la Valea Nucarilor

Parcul eolian de la Agighiol va avea o capacitate instalata de 34 MW si va genera in jur de 100 milioane de kWh, aceasta energie putand sa alimenteze 35 de mii de case
La inceputul acestei saptamani, Enel Green Power a inceput lu-crarile la primul sau parc eolian din Romania, in localitatea Agighiol Tulcea. Noul parc eolian va fi format din 17 turbine cu o capacitate de 2 MW fiecare, pen-tru o capacitate totala instalata de 34 MW. Cu o productie anuala in jurul a 100 milioane kWh, acesta va fi in masura sa indeplineasca nevoile energetice a peste 35.000 de gospodarii, evitand in acelasi timp emisia a 70.000 de tone de dioxid de carbon pe an, se precizeaza in co-municatul de presa al companiei Enel.
„Acest prim parc eolian repre-zinta inceputul capacitatii de generare a Enel Green Power in Romania”, a declarat Francesco Starace, director general executiv al Enel Green Power. „Avem o lista importanta de proiecte care intra in faza de constructie si care vor creste semnificativ prezenta noastra in tara in urmatorii doi ani”, a mai spus reprezentantul Enel.
Puterea vantului este cea mai promitatoare tehnologie rege-nerabila din Romania. Capaci-ta-tea eoliana instalata a tarii ar putea ajunge in viitorul apropiat la circa 600 MW, de la doar 14 MW la sfarsitul anului 2009. Pana in 2015, energia eoliana este esti-mata a ajunge la circa 3600 MW.
Enel Green Power este unul din liderii mondiali in aceasta indus-trie, cu o capacitate totala insta-lata de aproximativ 5900 MW si mai mult de 600 de turbine in functiune in 16 tari. Compania si filialele sale produc 21 miliarde kWh de energie din apa, soare, vant, geotermala si biomasa in 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.