Enel Green Power Romania a semnat un acord cu Elcomex pentru dezvoltarea unui proiect eolian de 272 MW in Dobrogea (P)

3
389
Noul parc eolian Salbatica I din judetul Tulcea devine operational, anunta Enel Green Power

Proiectul de 272 MW situat in judetul Constanta, la circa 30 km de coasta Marii Negre, va fi conectat la reteaua nationala detinuta de Transelectrica, de indata ce va deveni operational.parcul eolian

Bucuresti, 15 iulie 2010 – Enel Green Power Romania anunta astazi ca a ajuns la un acord cu Elcomex, un grup din Romania activ in sectorul energetic, pentru dezvoltarea unui parc eolian de mari dimensiuni in zona Dobrogea.

Proiectul de 272 MW situat in judetul Constanta, la circa 30 km de coasta Marii Negre, va fi conectat la reteaua nationala detinuta de Transelectrica, de indata ce va deveni operational.

Conform acestui acord, Enel Green Power Romania are optiunea de a cumpara compania de proiect, dupa ce toate autorizatiile necesare vor fi obtinute.

Enel Green Power Romania ii va acorda in avans companiei Elcomex o contributie pentru costurile de dezvoltare aferente, care va fi returnata in cazul in care Enel Green Power Romania decide sa nu isi exercite optiunea de cumparare.

Enel Green Power este compania Grupului Enel ce opereaza in sectorul energiei regenerabile, fiind prezenta in Europa, America de Nord si America Latina.

Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei regenerabile, cu o capacitate instalata de 5.700 MW si peste 600 de centrale in 15 tari, care au produs in 2009 circa 21 miliarde kWh din surse de energie hidro, eoliana, solara, geotermica si de biomasa.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.