Energia regenerabila ar putea primi bani din realocari de granturi

0
424
Cine se bucura de decizia Comisiei Europene de reducere a sprijinului pentru regenerabile cu 85%
Energia regenerabila ar putea primi bani din realocari de granturi
Energia regenerabila ar putea primi bani din realocari de granturi

Energia regenerabila este unul dintre domeniile catre care ar putea fi realocate unele sume din granturile SEE si norvegiene.
Realocarea a 55 de milioane de euro catre domenii precum energia regenerabila, combaterea saraciei si aspecte legate de populatia roma, sanatate, societate civila, copii si tineri aflati in situatii de risc, capacitate institutionala si inovare verde in industrie a fost discutata, la Bruxelles, de ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici cu reprezentantii statelor donatoare de granturi SEE si norvegiene.
Potrivit ministerului de resort, suma de 55 milioane de euro este inclusa in valoarea totala, de aproximativ 306 milioane de euro, a granturilor SEE si norvegiene alocate Romaniei pentru perioada 2009-2014.
Pana in prezent au fost semnate 15 programe prin care Romania beneficiaza de granturile SEE si norvegiene. Aceste finantari vor sustine implementarea de proiecte in domenii precum justitie si afaceri interne, protectia mediului, cercetare, sanatate, cultura, societate civila si imbunatatirea conditiilor sociale pentru populatia roma.
„Prin Acordul pentru Spatiul Economic European (SEE), trei dintre tarile AELS – Norvegia, Islanda si Liechtenstein – fac parte din piata interna europeana si contribuie la dezvoltarea sociala si economica prin intermediul granturilor SEE si norvegiene, de care beneficiaza 15 state membre din estul, centrul si sudul Uniunii Europene”, precizeaza ministerul.
Norvegia este principalul stat donator, contribuind cu 97% din totalul finantarilor. Obiectivele majore ale granturilor SEE si norvegiene sunt reducerea disparitatilor sociale si economice in Spatiul Economic European, respectiv intarirea relatiilor dintre statele donatoare si cele beneficiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.