Energia solara are nevoie de aprobarea Armatei

0
816
Cât de afectată va fi reţeaua fotovoltaică de eclipsa solară de vineri
Cât de afectată va fi reţeaua fotovoltaică de eclipsa solară de vineri
Energia solara are nevoie de aprobarea Armatei
Energia solara are nevoie de aprobarea Armatei

Parcurile fotovoltaice si turbinele eoliene vor fi construite in Romania, de acum inainte, doar cu avizul Statului Major General. Aceasta reglementare este impusa prin Hotararea de Guvern 119 / 2015, publicata acum cateva zile in Monitorul Oficial.

HG 119 / 2015 modifica o decizie mai veche a Guvernului Romaniei, HG 62 / 1996, care aproba “Lista obiectivelor de investitii si de dezvoltare, precum si a criteriilor de realizare a acestora, pentru care este obligatoriu avizul Statului Major General”.

In prima sa varianta, din anul 1996, lista includea obiective economice de diferite tipuri, printre care se numarau centralele termo-, hidro- sau nuclearo- electrice, conductele magistrale aeriene si subterane, liniile electrice aeriene si subterane, cablurile aeriene si subfluviale.

HG 119 / 2015 extinde aceasta lista, adaugand in ea „turbinele eoliene si parcurile fotovoltaice”, liniile electrice subacvatice si conductele magistrale subacvatice.
Pentru a construi asemenea obiective, este necesar avizul Statului Major General, care se acorda pe baza unei documentatii complexe. Aceasta cuprinde un memoriu justificativ, planul de incadrare in teritoriu si planul de situatie al imobilelor care se vor construi.

In plus, conform ultimei Hotarari de Guvern, documentatia trebuie sa includa, de acum inainte, si un certificat de urbanism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.