Statele arabe vor sa investeasca 740 miliarde dolari in energie in urmatorii cinci ani

0
395
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Statele arabe vor sa investeasca 740 miliarde dolari in energie in urmatorii cinci ani

Producatorii de petrol din Orientul Mijlociu si Africa de Nord vor sa investeasca 740 miliarde de dolari, in urmatorii cinci ani, in proiecte energetice, cele mai mari fonduri fiind alocate de Arabia Saudita, transmite Bloomberg.

Pretul ridicat al petrolului faciliteaza reluarea unor proiecte care au fost suspendate in timpul crizei financiare mondiale, potrivit Arab Petroleum Investments Corp., banca interguvernamentala de dezvoltare a proiectelor energetice din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Arabia Saudita are in plan investitii de 165 miliarde de dolari, urmata de Emiratele Arabe Unite, cu 107 miliarde dolari.

Algeria ocupa locul al treilea in topul potentialelor investitii in energie planificate pentru urmatorii ani, cu un buget de 71 miliarde de dolari, iar Iranul vrea sa dezvolte proiecte de 68 miliarde de dolari.

Statele din regiune pot finanta pe cont propriu proiectele cat timp pretul mediu al petrolului la nivel mondial se mentine peste 100 dolari pe baril, potrivit Arab Petroleum Investments Corp.

In prezent, cosul de tipuri de petrol ale caror preturi sunt urmarite de Organizatia Tarilor Producatoare de Petrol, OPEC, indica un pret mediu de 107 dolari pe baril.

Raportul bancii internationale se refera la proiecte din industria petrolului si gazelor naturale, industria petrochimica si energie, care au sanse de a fi incepute in urmatorii 5 ani. Banca a evaluat peste 200 de proiecte anuntate in sectorul public si privat in regiune, cu investitii estimative intre 100 milioane dolari si 20 miliarde dolari pe proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.