Energie din reziduri, pentru 6 milioane de euro

0
341
Energie din reziduri, pentru 6 milioane de euro
Energie din reziduri, pentru 6 milioane de euro

Firma Chemtech, din Targu Mures, vrea sa cumpere de la Helios India un sistem mobil de productie de energie din reziduuri de biomasa, cu o capacitate de 1 MW, in valoare de sase milioane de euro.

Chemtech a transmis companiei indiene o scrisoare de intentie, prin care isi exprima acordul pentru achizitie, potrivit unui comunicat al TransGlobal Assets, companie partenera a Helios.

Suma de sase milioane de dolari trebuie achitata in doua transe, jumatate la transmiterea comenzii, iar restul la livrarea unitatii.
Planurile Chemtech se adauga unor scrisori de intentie transmise de doua municipalitati din Romania, care au propus unei companii mixte detinute de TransGlobal Assets si Helios sa instaleze si sa opereze mai multe centrale de 1-5 MW la gropile de gunoi ale localitatilor, pentru o perioada de 15 ani. Autoritatile urmeaza sa primeasca 45 de euro pentru fiecare MW de energie introdus in reteaua de transport de electricitate din Romania, se arata in comunicat.

Numarul si dimensiunea unitatilor de productie vor fi stabilite in functie de necesitati, iar companiile care le vor opera vor obtine venituri si din produse secundare, ca cenusa, gaz, certificate de emisie de dioxid de carbon si altele.

Firma Chemtech este detinuta de trei persoane fizice, cu participatii de 30-40% fiecare – Ioan Szakacs, Petru Oltean si Tiberiu Sergiu Sbircea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.