Parcurile nationale si naturale administrate de Romsilva vor beneficia de investitii de 13 mil. lei

Parcurile nationale si naturale administrate de Romsilva vor beneficia de investitii de 13 mil. lei

Regia Nationala a Padurilor-Romsilva are in administrare 22 de parcuri, din care 12 parcuri nationale si 10 parcuri naturale, iar suma pe care o va investi in 2011 in administrarea celor 22 de parcuri este de 13,22 milioane lei, din fonduri proprii, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

Parcurile nationale administrate de Romsilva se afla in Muntii Rodnei, Calimani, Cheile Bicazului-Hasmas, Piatra Craiului, Cozia, Buila Vanturarita, Defilul Jiului, Domogled-Valea Cernei, Semenic-Cheile Carasului, Cheile Nerei, Retezat si Muntii Macinului.

Cele zece parcuri naturale administrate de Romsilva sunt in Apuseni, Balta Mica a Brailei, Bucegi, Gradistea Muncelului-Cioclovina, Portile de Fier, Vanatori-Neamt, Muntii Maramuresului, Putna-Vrancea, Comana si Lunca Muresului.

Totodata, Romsilva detine in prezent circa 170 de cabane, amplasate in aproape toata tara, pe raza directiilor silvice, care sunt oferite spre inchiriere turistilor, iar cele care nu vor putea fi folosite vor fi scoase la vanzare. Cabanele sunt utilizate pentru cazarea vanatorilor, sau delegatilor regiei si autoritatilor statului (cu atributii in domeniul silviculturii) in vederea realizarii sarcinilor de serviciu.

„Pentru anul 2011, corelat cu finalizarea actiunii de atribuire in gestiune a fondurilor cinegetice (contractele de gestiune expirand pentru majoritatea fondurilor regiei in martie – aprilie 2011), in functie de numarul fondurilor pe care regia la va mai putea gestiona, cat si de distributia acestora in teritoriu, cabanele de vanatoare care nu vor mai putea fi utilizate vor intra in procedura legala de valorificare”, se arata in datele transmise de Romsilva, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva are in administrare fondul forestier proprietate publica a statului si se afla in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor. In anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei si un profit brut de 24,5 milioane lei. In prezent, Romsilva are 18.700 angajati.

In prezent, suprafata totala a fondului forestier national acopera 6,4 milioane ha, din care proprietatea publica a statului administrata de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu padure se intind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publica a statului este de 3,22 milioane ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *