Energie eoliana in Clisura

MOLDOVA NOUA – Investitorii se arata interesati de posibilitatile de dezvoltare a fostei zone miniere.

In sedinta Consiliului Local (CL) s-au luat o serie de hotarari importante pentru viata economica. S-ar putea ca, in curand, zona sa posede turbine eoliene si un eurosat de vacanta.

Pe aripile vantului

S.C. Cozmir Com.Blue S.A. Baia Mare si S.C. Windkraft Simonsfeld S.R.L. Resita au primit aprobare pentru asocierea cu CL cu privire la dezvoltarea si implementarea unor proiecte energetice eoliene in zona.

“Dintotdeauna am suferit datorita vantului foarte puternic din zona Clisurii. De aceasta data, de pe urma vantului, cetatenii vor avea si foloase. Pe langa cele doua firme ce doresc instalarea turbinelor eoliene in clisura, alte trei firme si-au exprimat dorinta sa instaleze eoliene in zona”, ne-a declarat viceprimarul Nicolae Gubandru.

Din declaratia sa, mai retinem ca au inceput monitorizarile privind intensitatea si periodicitatea de actiune a vantului in zona. Mai multe firme au contactat si cumparat terenuri necesare promovarii acestor tipuri de proiecte.

Potential turistic

Viceprimarul ne-a mai informat ca satul de vacanta va fi construit in zona dintre Moldova Noua si Coronini, la poalele muntelui Varad. “Ne ocupam de procedura de scoatere la licitatie a terenurilor respective. Afirm cu toata convingerea ca anul 2008 va fi un santier in Moldova Noua”, a incheiat Gubandru.

Sursa: www.tion.ro

Articolul precedentTarg de pasari exotice
Articolul următorBalastierele, amendate

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente