Energie eoliana pentru locuintele din statul New York

Autoritatile newyorkeze au aprobat, miercuri, construirea unui parc de turbine eoliene cu o putere de 108 megawati in orasul Chateaugay, situat in districtul Franklin, New York. Constructorii vor incepe lucrarile la cele 72 de turbine in luna ianuarie 2008, iar termenul de predare a fost stabilit tot pentru acelasi an, la sfarsitul lunii decembrie.

Un purtator de cuvant al companiei ce construieste parcul de turbine, citat de Reuters, a afirmat ca parcul de turbine va costa 200 milioane de dolari.

Oficialii statului New York au anuntat ca Noble Environmental Power LLC, compania care a initiat proiectul, va amplasa cele 72 de turbine pe locuri alese la intamplare pe teritoriul orasului Chateaugay, de la est la vest. Fiecare turbina va avea o putere de 1,5 megawati.

Un megawatt poate acoperi necesarul de energie pentru 800 de locuinte obisnuite din New York.
Compania a estimat ca parcul de turbine va aduce beneficii economice de 152,9 milioane de dolari in urmatorii 20 de ani. Firma Noble a anuntat ca va vinde energia pe piata din New York si, in plus, intentioneaza sa vanda credite de energie regenerabila comerciantilor de pe aceasta piata.

Compania detine peste 4.000 de megawati de energie regenerabila in dezvoltare pe teritoriul Statelor Unite. “Unul dintre scopurile guvernatorului statului newyorkez este sa promoveze un mediu mai curat si mai sanatos, utilizand energie din surse regenerabile” a declarat Patricia L. Acampora, presedinta Comisiei de servicii publice din statul New York.

Proiectul companiei Noble Environmental Power LLC include, pentru viitorul apropiat, construirea a inca 14 turbine, in orasul Bellmont, care se afla in acelasi district Franklin, din statul New York. Cele 14 turbine vor avea o putere de 21 de megawati, fiecare, mai mare decat cea a unei turbine din Chateaugay.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente