Energie – Strategie incompleta

0
314

Strategia energetica este incompleta, a declarat presedintele Traian Basescu ieri, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. El a afirmat ca documentul are mai multe probleme.

In privinta companiei nationale integrate in domeniul energiei, Basescu a precizat ca o concentrare prea mare a pro-du-catorilor va diminua concurenta. Basescu a completat ca este categoric impotriva mentinerii la stat a termocentralelor Rovinari, Turceni, Mintia, dorind preluarea modelului Transelectrica, iar acestea sa listeze pe Bursa de Valori Bucuresti pachete de 5%-10%, pentru a putea avea fondurile necesare investitiilor de mediu.

In acelasi timp, el vrea ca statul sa pastreze pachetele majoritare la Transelectrica, Transgaz, Conpet, Oil Terminal si Romgaz. Basescu mai vrea un capitol separat pentru reducerea consumului de energie si altul pentru stimularea produ-catorilor interni de biocombustibili. In acelasi timp se doreste corelarea documentului cu foaia de parcurs in sensul schimbarii strategiei ori prin negociere cu Comisia Europeana.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.